Dressyr

DRESSYR

Madelen började vid 8 års ålder att rida C-ponnyn Cherie. Det var ett välutbildad New Forest sto. Madelen tävlade intensivt i både hoppning och dressyr med goda resultat och tränade regelbundet för Sissi Lilja. När Cherie blev för liten köpte familjen en D-ponny som var en lite mer renodlad hopphäst. Parallellt med detta så hade även familjen köpt en islandshäst som Madelen tränade och tävlade med.


Efter en tid med träning och tävling med två olika raser kände Madelen att hon var tvungen att välja inriktning. Valet blev då islandhäst. Men under alla år med islandhäst har det funnits en dröm att ta upp dressyren igen, på stor häst. Så 2013 gjorde hon slag i saken och åkte med hjälp av en god vän ner till Holland och fick möjligheten att tillsamman med Adelinde Cornelisens man, Sjaak van der Lie, åka runt och kolla efter en bra häst. Det slutade med att Madelen köpte KWPN stoet Bon Bon som blev starten till Madelens nya resa inom dressyren.


Madelen tränar regelbundet för instruktör i huvudsak för Bo Jenå, Sissi Lilja och Monica Bergström. Madelen tävlar för Mantorpsryttarna och har tävlat upp till MSV:A.

Genom en 1-årig ridinstruktörsutbildning på Strömsholm med inriktning mot islandshäst blev hon 2005 diplomerad B-instruktör. Samma år gjorde hon även det 10 veckor långa unghästprovet och kan även titulera sig som C-tränare. 2019 gjorde Madelen ytterligare ett tränarprov. Provet omfattar 8 veckors träning av 5 inridna hästar som under provtiden ska tränas och utvecklas utefter varje hästs förmåga. Hon är nu en av få i Sverige som gjort detta prov och kan även titulera sig som Tränare 1.


Herôme de Baian (arbetsnamn Mr.Bean) köptes från Holland oinriden i januari 2015. Madelen har helt själv ridit in och utbildat honom sedan han kom. Nu tränas och tävlas han med sikte på att komma uppåt i klasserna. Han har som 5-åring redan gått på 76% i LA:3.  En mycket snäll och ödmjuk hingst med fantastiskt lynne och tre bra gångarter som vi hoppas och tror mycket på inför framtiden.

 

Madelen erbjuder lektionsridning och inridning av unghästar även för storhästar. Maila eller ring för mer information och bokning 0734-23 23 11 eller madde@odegarden.se


Tävlingsresultat hittills 2019 med Mr.Bean :


    Medelsvår C:1 

    9 starter och 9 Vinster


    Medelsvår B:2

    4 starter och 3 vinster och 1 andraplats


    Medelsvår B:4

    2 starter och 1 vinst och 1 andraplats

    

BONBON

KWPN, 2006

e. Johnson ee. Jazz

u. Kimberly ue. Ediena

HERÔME DE BAIAN "MR BEAN"

KWPN, 2012

Negro x Jazz x Ulft

Ödegårdens Ridanläggning


En komplett ridanläggning med optimala träningsförutsättningar och faciliteter

KONTAKT


Adress: Unnerstad Ödegård, Gammalkil.

E-post: madde@odegarden.se

Telefon: 0734-23 23 11

© Copyright. All Rights Reserved.